Varíme Paleo

Tekvicové hokkaido pyré

 

vhodné pre: klasické paleo
potenciálne diskutabilné potraviny:

IMG_6704Neviem, prečo sa niektoré veci dostávajú ku mne až takto neskoro! Veľká mňamka, k mäsu ale aj len tak.

Čo potrebujeme (2-3 porcie):

1/2 väčšej hokkaido (cca 450g už očistenej) alebo jedna menšia
2 + 4 polievkové lyžice olivového oleja + na dochutenie
1 strúčik cesnaku
2 polievkové lyžice čerstvým byliniek (oregano, tymián), na jemno nasekané
soľ
mleté čierne korenie

Príprava:

Vyhrejeme rúru na 200 st. Celzia.

Tekvicu umyjeme, zbavíme semiačok a nakrájame na kocky. V miske zmiešame s dvomi lyžicami oleja, jemne osolíme a rukami premiešame.

Pečieme 60 minút, kým bude tekvica mäkká.

Vymixujeme alebo roztlačíme vidličkou spolu so štyrmi lyžičkami oleja a roztlačeným cesnakom (nie úplne do hladka).

Vmiešame bylinky a dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Servírujeme zakvapnuté olivovým olejom.

IMG_6666IMG_6672IMG_6673IMG_6675IMG_6699IMG_6402

 

Print Friendly

Tagged ,

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *