vhodné pre: klasické paleo
potenciálne diskutabilné potraviny: –
Neviem, prečo sa niektoré veci dostávajú ku mne až takto neskoro! Veľká mňamka, k mäsu ale aj len tak.
Čo potrebujeme (2-3 porcie):
1/2 väčšej hokkaido (cca 450g už očistenej) alebo jedna menšia
2 + 4 polievkové lyžice olivového oleja + na dochutenie
1 strúčik cesnaku
2 polievkové lyžice čerstvým byliniek (oregano, tymián), na jemno nasekané
soľ
mleté čierne korenie
Príprava:
Vyhrejeme rúru na 200 st. Celzia.
Tekvicu umyjeme, zbavíme semiačok a nakrájame na kocky. V miske zmiešame s dvomi lyžicami oleja, jemne osolíme a rukami premiešame.
Pečieme 60 minút, kým bude tekvica mäkká.
Vymixujeme alebo roztlačíme vidličkou spolu so štyrmi lyžičkami oleja a roztlačeným cesnakom (nie úplne do hladka).
Vmiešame bylinky a dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Servírujeme zakvapnuté olivovým olejom.