Varíme Paleo

Pečená hokkaido s tymiánom

 

 

tekvica5V týchto dňoch sú tržnice plné tekvíc. Je sezóna. Tak prečo toho nevyužiť. Ja mám osobne tekvice veľmi rada. V prívarkoch, polievkach klasických i neklasických, ale aj ako prílohu k mäsu. Napríklad dnes nám voňala v byte pečená tekvica s tymiánom podávaná s pečeným kuraťom.

Čo potrebujeme:

0,5 kg tekvice hokkaido (už očistená od jadier)

olivový olej

soľ

čerstvo mleté čierne korenie

vetvičky tymiánu

Postup:

Rúru vyhrejeme na 220 st. Celzia.

Tekvicu (so šupkou) nakrájame na tenšie plátky. Naukladáme na olejom vymastený plech, pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme. Dôkladne premiešame. Medzi tekvicu poukladáme vetvičky tymiánu.

Vložíme do rúry a pečieme cca 40-45 minút.

Ihneď podávame.

tekvica 1tekvica 2tekvica3tekvica4

Print Friendly

Tagged , ,

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *