V týchto dňoch sú tržnice plné tekvíc. Je sezóna. Tak prečo toho nevyužiť. Ja mám osobne tekvice veľmi rada. V prívarkoch, polievkach klasických i neklasických, ale aj ako prílohu k mäsu. Napríklad dnes nám voňala v byte pečená tekvica s tymiánom podávaná s pečeným kuraťom.
Čo potrebujeme:
0,5 kg tekvice hokkaido (už očistená od jadier)
olivový olej
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
vetvičky tymiánu
Postup:
Rúru vyhrejeme na 220 st. Celzia.
Tekvicu (so šupkou) nakrájame na tenšie plátky. Naukladáme na olejom vymastený plech, pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme. Dôkladne premiešame. Medzi tekvicu poukladáme vetvičky tymiánu.
Vložíme do rúry a pečieme cca 40-45 minút.
Ihneď podávame.