vhodné pre: laktózové paleo
potenciálne problematické potraviny: acidofilné mlieko
Bolo krásne slnečné poobedie a ja som dostala nápad. Urobiť si kokteil. Už dlho som sa naň chystala, ale nemala som chuť na kokosové mlieko, ktoré som sa pri jeho príprave chystala použiť. A dnes sa z čista jasna vynorila v hlave nová predstava. Acidko, banán, goji a nakoniec aj špenát. Vynikajúca kombinácia. Osviežujúce, sýte a zároveň lahodiace našej črevnej mikroflóre.
Čo potrebujeme (1 porcia, cca 300 ml):
250 ml acidofilného mlieka
1 menší banán
1/2 polievkovej lyžice sušenej kustovnice/goji
+ 2 hrste baby špenátu (pre špenátovú verziu)
Príprava:
V mixéri vymixovať do hladka banán z acidofilným mliekom a goji. V prípade verzie so špenátom pridáme listy špenátu a dôkladne rozmixujeme. Nalejeme do pohára a dozdobíme s goji.
Tagged acidofilné mlieko, banán, goji, špenát