Moje deti a muž takto uvarené mäso úplne zbožňujú. Varím ho zásadne deň vopred večer, aby som naše spoločné voľné dni nemusela tráviť v kuchyni.
Spolu s koreňovou zeleninou (mrkva, petržlen, kaleráb, zeler, cibuľa) a koreninami (celé nové korenie, celé čierne korenie, petržlenová alebo zelerová vňať, soľ) uvarím do mäkka poriadny kus hovädzieho mäsa (zadné neporcované). Úplne do mäkka uvarené mäso potom nakrájam na plátky a servírujem spolu s uvarenou zeleninou preliate zeleninovým vývarom a dozdobené petržlenovou vňaťou. Mäso a zeleninu na začiatku varenia zalievame vodou len tak, aby bolo tesne pod hladinou.
Varené mäso by sa malo v paleo kuchyni preferovať. Je to oveľa zdravšia metóda prípravy jedla než pečenie alebo restovanie.
Tagged hovädzie mäso, koreňová zelenina