Hustá krémová polievka s výraznou chuťou. Samozrejme pre milovníkov polievok s nasladlou chuťou. Ja mám rada kontrast sladkého a pikantného, preto na záver do krému pridávam kajenské korenie.
Čo potrebujeme:
1 maslová tekvica (ale výborná bude aj hokkaido), nakrájaná na väčšie kocky
1 „veľká“ polievková lyžica ghee
1 čajová lyžička soli
mleté čierne korenie
1 cibuľa, nakrájaná
750 ml hovädzieho vývaru
6 polievkových lyžíc kokosového mlieka
na palec veľký kus zázvoru, strúhaný
1 čajová lyžička kajenského korenia, alebo podľa chuti
Príprava:
Vyhrejeme rúru na 240 °C.
Na panvicu alebo pekáč dáme ghee, pridáme tekvicu, osolíme, okoreníme a pečieme v rúre 35 minút. Občasne premiešame.
Tekvicu preložíme aj s prípadným maslom alebo šťavou do hrnca (ak sme piekli v panvici, nemusíme prekladať), dôkladne rozohrejeme a pridáme cibuľu, ktorú ešte spolu s tekvicou restujeme asi 10 minút.
Podlejeme vývarom, privedieme k varu a varíme 15 minút.
Prelejeme do mixéru, rozmixujeme do hladka a vrátime späť do panvice alebo hrnca. Varíme ďalej na miernom plameni, pridáme kokosové mlieko a dôkladne premiešame.
Nakoniec polievku dochutíme zázvorom a kajenským korením. Podávame.