Varíme Paleo

Tekvicový krém s kokosovým mliekom, zázvorom a chilli

 

IMG_6942Hustá krémová polievka s výraznou chuťou. Samozrejme pre milovníkov polievok s nasladlou chuťou. Ja mám rada kontrast sladkého a pikantného, preto na záver do krému pridávam kajenské korenie.

 

 

 

Čo potrebujeme:

1 maslová tekvica (ale výborná bude aj hokkaido), nakrájaná na väčšie kocky
1 „veľká“ polievková lyžica ghee
1 čajová lyžička soli
mleté čierne korenie
1 cibuľa, nakrájaná
750 ml hovädzieho vývaru
6 polievkových lyžíc kokosového mlieka
na palec veľký kus zázvoru, strúhaný
1 čajová lyžička kajenského korenia, alebo podľa chuti

Príprava:

Vyhrejeme rúru na 240 °C.

Na panvicu alebo pekáč dáme ghee, pridáme tekvicu, osolíme, okoreníme a pečieme v rúre  35 minút. Občasne premiešame.

Tekvicu preložíme aj s prípadným maslom alebo šťavou do hrnca (ak sme piekli v panvici, nemusíme prekladať), dôkladne rozohrejeme a pridáme cibuľu, ktorú ešte spolu s tekvicou restujeme asi 10 minút.

Podlejeme vývarom, privedieme k varu a varíme 15 minút.

Prelejeme do mixéru, rozmixujeme do hladka a vrátime späť do panvice alebo hrnca. Varíme ďalej na miernom plameni, pridáme kokosové mlieko a dôkladne premiešame.

Nakoniec polievku dochutíme zázvorom a kajenským korením. Podávame.

IMG_6918IMG_6926IMG_6927IMG_6930IMG_6931IMG_6933IMG_6936IMG_6938IMG_6936IMG_6942

 

Print Friendly

Tagged , ,

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *