Varíme Paleo

Quiche s pórom, kôprom a kozím feta syrom

 

IMG_3666zmensFrancúzsky slaný koláč quiche je mojím veľkým restom. Recept na jeho prípravu som sľubovala už veľmi dávno. Koláčov som pripravila niekoľko (s brokolicou, so šampiňónmi, s parmezánom, s kozím feta syrom a kôprom a taktiež klasický lorraine so slaninou a syrom Gruyère), a aj som mala hneď jasného favorita (práve quiche s kozím syrom a kôprom). Nevedela som však a ani sa vlastne doteraz neviem popasovať s prípravou základného cesta pre quiche v paleo verzii. V klasickej verzii sa používa tradične cesto z múky a masla, príp. lístkové cesto. Ja som testovala mandľové varianty, ale nechutili, a tiež kokosovú variantu s porovnateľným neúspechom. A tak tieto koláče robím momentálne bez cesta. A aj tak veľmi chutia. Najmä na raňajky.

Čo potrebujeme:

2 polievkové lyžice masla alebo ghee
1 veľký pór, nakrájaný na väčšie kúsky (na fotografiách aj verzia bez póru, ale nechutí tak dobre :) )
200 g kozí syr typu feta, nakrájaný na kocky
5 vajíčok
250 ml 33% smotany na šľahanie (príp. jogurt alebo aj kokosové mlieko)
4 polievkové lyžice sekaného kôpru
soľ a mleté čierne korenie

Príprava:

Rúru vyhrejeme na 180 st. Celzia. Formu ( 25-30 cm) si vymastíme maslom.

Na panvici s rozohriatym maslom orestujeme pór, až kým nebude chytať hnedú farbu. Vložíme do formy.

Vajíčka zmiešame so smotanou a kôprom. Osolíme, okoreníme. Vlejeme do formy na pór a posypeme kozím syrom pokrájaným na menšie kocky.

Pečieme 30 minút. Podávame teplé ale chutí aj za studena.

IMG_3767IMG_8571IMG_8556IMG_8563IMG_8568IMG_8574IMG_8577IMG_8581IMG_8590IMG_3702

Print Friendly

Tagged , ,

Related Posts

2 thoughts on “Quiche s pórom, kôprom a kozím feta syrom

  1. Katelin

    Ahoj Mirka, dnes som natrafila na tento recept a hneď som si ho aj spravila na večeru, musím povedať, že som bola zvedavá ako to dopadne. Spravila som ho presne podľa tvojho návodu, akurát som použila tvrdý syr, nič nepokazil a dala som do koláča ešte aj rukolu a bol vynikajúci, ten kôpor tam prerazil všetky chute, asi preto je taký dobrý. V každom prípade skvelý nápad a odo mňa máš plný počet hviezdičiek :)

     
    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *