vhodné pre: klasické paleo (bez zemiakov), škrobové paleo (so zemiakmi)
potenciálne problematické potraviny: –
Táto alternatíva klasického zemiakového šalátu sa hodí k pečenej rybe. Je možné ju pripraviť so zemiakmi alebo bez nich. Obe varianty sú veľmi chutné. Základom tohoto šalátu je aj domáca (paleo) majonéza.
Čo potrebujeme (3-4 porcie):
5 ks veľkých vajec
2 menšie zväzky červených reďkoviek
(300-400 g zemiakov vhodných na varenie)
2 šalotky
2 polievkové lyžice najemno pokrájanej čerstvej petržlenovej vňate
2 vrchovaté polievkové lyžice domácej majonézy
1 polievková lyžica bieleho jogurtu gréckeho typu (nemusí byť)
1/2 čajovej lyžičky dijónskej horčice
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
Príprava:
Vajcia uvaríme na tvrdo a nakrájame na malé kúsky.
(Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na malé kúsky).
Reďkovky očistíme, umyjeme a nakrájame najemno.
Šalotky pokrájame na veľmi jemno.
(Zemiaky), reďkovky, cibuľu, petržlenovú vňať zmiešame s majonézou a horčicou. Pridáme vajcia a jemne premiešame. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Tagged domáca majonéza, reďkovka, vajcia, zemiaky