Marcella Hazan je autorkou celosvetovo známych kuchárok, ktoré vás zasvätia do tajov tradičnej talianskej kuchyne. Jednu doma vlastním a veru stojí za to. Nezávisle od toho som ale na „Hazanku“ nedávno narazila na jednom kulinárskom webe, kde pripravovala práve tento recept. Hneď som ho aj otestovala a musím povedať, že sa zaradil medzi moje veľmi obľúbené. Je až neuveriteľné, ako sa môže obyčajný stopkatý zeler premeniť na niečo tak úžasne chutné.
Čo potrebujeme:
450 g stopkatého zeleru, nakrájaného na 5 cm kúsky
75 g cibule, pokrájanej na jemno
50 g pancetty, nakrájanej na pásiky
50 ml olivového oleja
100 ml (5 polievkových lyžíc) sekaných paradajok v konzerve, aj so šťavou
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
Príprava:
Na panvici alebo v nerezovom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme cibuľu a restujeme, kým nebude chytať zlatistú farbu.
Pridáme slaninu a restujeme, až kým nebude priesvitná.
Zamiešame paradajky so šťavou a nakoniec pridáme nakrájaný zeler. Dôkladne premiešame. Osolíme, okoreníme.
Stiahneme plameň, panvičku alebo hrniec prikryjeme a dusíme približne 45 minút. Zeler musí byť úplne mäkký.
Podávame.
Tagged zeler
Zní to moc zajímavě a chutně, budu muset vyzkoušet. Celer mám ráda na jakýkoliv způsob, i když u nás doma jsem asi jediná Díky za dobrý tip!