Varíme Paleo

Super rýchle meat balls na taliansky spôsob

 

IMG_3972Tento recept je bez strúhanky, vajíčka, vody či čohokoľvek, čo by malo mäso držať pokope. A aj tak drží, a ešte ako. Nech sa páči, pripravte si parádne jednoduché mäsové guľky, ktorých chuť je veľmi čistá a pritom skvelá. Určite sa nimi zavďačíte aj deťom. Je to obľúbené jedlo mojej dcéry, ktorá je inak veľmi veľmi vyberavá.

 

Čo potrebujeme:

350 g bravčového stehna

150 g bravčového boku

½ stredne veľkej cibule

2 strúčiky cesnaku

2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate

1-1,5 čajovej lyžičky soli (do mäsa)

mleté čierne korenie

2 polievkové lyžice prepusteného masla

1 plechovka krájaných alebo celých paradajok

250 ml pasírovaných paradajok resp. paradajkového pretlaku

1 polievková lyžica ostrého kečupu

2 čajové lyžičky sušenej bazalky

2 strúčiky cesnaku

1 čajová lyžička soli (do omáčky)

sušená bazalka na dozdobenie

Príprava:

Mäso si pomelieme na jemno spolu s cibuľou. Pridáme rozpučený cesnak, soľ, čierne korenie a petržlenovú vňať. Dobre rukami premiesime. Vytvarujeme guľky (cca 20 kusov).

Na panvici si rozohrejeme maslo a guľky sprudka opečieme (približne jeden a pol minúty z každej strany). Pridáme nakrájané paradajky, pretlak a premiešame. Dochutíme bazalkou, rozpučeným cesnakom, kečupom, soľou a čiernym korením. Necháme dusiť na miernom plameni 10-15 minút.

Podávame s ryžou dozdobené sušenou bazalkou.

IMG_3957IMG_3963IMG_3964IMG_3966IMG_1899

Print Friendly

Tagged ,

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *