Varíme Paleo

Panenka so slivkovou omáčkou

 

IMG_7891Panenka v kombinácii so slivkami je pomerne známa záležitosť. Ja som jej ale prišla na chuť, až keď nám ju pripravila moja švagriná. Pamätám si to dodnes, ten zážitok s výborne pripraveného mäsa jemne doladeného práve slivkovou omáčkou. Už som sa ani nepídila po presnom recepte. Stačilo mi vedieť, že mäso musí byť ten správny čas v rúre, aby bolo vo vnútri pekne rúžovučké a šťavnaté. Omáčka už je potom len čerešnička na torte. Verte, dobre pripravené mäso dokáže z obyčajného jedla spraviť neskutočnú pochúťku.

 

Čo potrebujeme (4 porcie):

 

8 ks cca 5 cm silných kúskov bravčovej panenky (vytiahnutá cca 1 hodinu pred prípravou z chladničky)
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
ghee podľa potreby na restovanie
10 ks sliviek
100 ml portského vína
250 ml vody

Príprava:

Rúru si vyhrejeme na 180 st. C.

Medailónky panenky osolíme a okoreníme.

Na panvici dobre rozohrejeme dostatočné množstvo ghee a panenku orestujeme (cca 2,5 minúty z každej strany). Medailónky preložíme do pekáčika a necháme 10 minút v rúre dopiecť. Mäsom vyberieme z rúry, prikryjeme alobalom a dáme bokom, kým nebude hotová omáčka.

Omáčku pripravíme tak, že v hrnci rozvaríme slivky v zriedenom portskom víne. Varíme ich približne 15 minút na strednom plameni. Potom ich rozmixujeme, jemne osolíme a okoreníme a môžeme podávať spolu s panenkou.

IMG_7839IMG_7840IMG_7842IMG_7852IMG_7860IMG_7871IMG_7875IMG_7878IMG_7879IMG_7885

Print Friendly

Tagged ,

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *