Varíme Paleo

Shakshuka

 

IMG_5360Shakshuka patrí k obľúbeným  jedlám Blízkeho východu. Podáva sa hlavne na raňajky ale nič nebráni tomu, aby sme si na nej pochutnali aj večer. Základ tvorí paradajková omáčka, ktorú si môžete pripraviť doma s čerstvých paradajok. Nezameniteľnú chuť Orientu dodáva Shakshuke rímska rasca.

Čo potrebujeme:

1 polievková lyžica olivového oleja
1/2 cibule, na jemno nakrájaná
1 strúčik cesnaku, posekaný na drobno
1 paprika, nakrájané na malé kocky
1 l paradajkovej omáčky
5 vajec
1 čajová lyžička rímskej rasce
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
kajenské korenie podľa chuti
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
čerstvá petržlenová vňať alebo čerstvý koriander, posekaný na drobno

Príprava:

Na stredne veľkej panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľku a restujeme do sklovita.

Pridáme cesnak, premiešame. Vmiešame na kocky pokrájanú papriku. Restujeme, kým paprika nezmäkne.

Vlejeme paradajkovú šťavu, pridáme korenie a soľ. Dôkladne premiešame a na miernom plameni privedieme k varu. Plameň stiahneme a do omáčky “rozklepneme” vajíčka, tak aby na panvici boli rovnomerne rozložené. Panvicu prikryjeme a necháme variť 10-12 minút. Vajíčka by mali byť na konci uvarené na mäkko.

Ihneď podávame posypané petržlenovou vňaťou alebo koriandrom.IMG_5320

 

IMG_5328IMG_5329IMG_5330IMG_5338IMG_5343IMG_5352IMG_5361IMG_5384

Print Friendly

Tagged , , ,

Related Posts

One thought on “Shakshuka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *