Ak ste náhodou zabudli na mozzarellu s paradajkami, tak malá pripomienka. Ak sa vám už táto kombinácia omrzela, skúste čerstvé paradajky nahradiť pomaly pečenými paradajkami. Sú potom lahodne sladučké.
Čo potrebujeme (2 porcie):
1 mozzarella
2 paradajky, nakrájané na kolieska (alebo 10 cherry paradajok, celé)
čerstvá bazalka, drobné lístky
kvalitný olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
Príprava:
Ak pripravujeme variantu s pečenými paradajkami, vyhrejeme rúru na 160 st. C.
Paradajky umyjeme a naukladáme na plech s papierom na pečenie potretým s olivovým olejom.
Paradajky osolíme, pokvapkáme olejom a dáme piecť. Pečieme 1-1,5 h.
Keď paradajky začnú sem tam chytať hnedkastý nádych, natrháme si do taniera na malé kúsky mozzarellu. Potom navrstvíme upečené paradajky. Osolíme a posypeme drobnými lístkami bazalky. Zakvapneme olivovým olejom a podľa chuti okoreníme čerstvo mletým korením. Podávame.
V prípade čerstvých paradajok stačí vynechať krok pečenia.