Varíme Paleo

Rýchly ovocný koláč alebo paleo bublanina

 

IMG_4027Ovocná bublanina v paleo prevedení….

 

 

 

 

 

Čo potrebujeme:

4 väčšie celé vajcia + 3 extra bielka
80 g hnedého cukru
2 – 2,5 polievkovej lyžice práškového cukru
100 g mletých orechov – optimálne mandlí príp. vlašských orechov (alebo mandľová múka)
1 prášok do pečiva
250 g ríbezlí, očistené, umyté
50 g mandľových lupienkov

Príprava:

Rúru vyhrejeme na 180 st. Celzia. Vymastíme plech a vysypeme ho mletými orechmi.

Zmiešame mleté orechy s práškom do pečiva.

Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtky naozaj dôkladne vymiešame s cukrom. Primiešame zmes mletých orechov s práškom do pečiva.

Vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Vmiešame veľmi jemne do cesta. Vlejeme do tortovej formy (použila som formu o priemere 26 cm) a opatrne zasypeme ríbezľami.

Vyšľaháme sneh z ďalších troch extra bielok. Pridáme práškový cukor a znovu vymiešame. Vrstvíme na cesto s ríbezľami. Na záver zasypeme mandľovými lupienkami.

Pečieme maximálne 30 minút.

Necháme vychladnúť a môžeme podávať.IMG_4001IMG_4005IMG_4006IMG_4010IMG_4016IMG_4011IMG_4015IMG_4018IMG_4021IMG_4026IMG_4025IMG_4027IMG_4028IMG_4031IMG_4035IMG_4034IMG_4039IMG_4044IMG_4001

Print Friendly

Tagged ,

Related Posts

2 thoughts on “Rýchly ovocný koláč alebo paleo bublanina

    • Mirka Post author

      Závisí na tom, ako si paleo definujete. Pre mňa cukor v minimálnom množstve zapadá aj do paleo stravovania. Možno by ste bol spokojný, kebyže je v recepte cukor nahradený nejakou jeho alternatívou (stévia), ja osobne však nie som ich zástanca. Tak isto sa veľa ľudí domnieva, že zdravá alternatíva cukru je med. V tomto prípade je si nevyhnutné uvedomiť, že aj med je silný alergén a tak isto u neho nemôžeme podceňovať kvalitu. Samozrejme ak preferujete striktné paleo, tento recept nieje pre vás vhodný.

       
      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *