Jednu letnú nedeľu sme nečakane “prepadli” našich kamarátov na ich víkendovom dome v celkom neslušný čas. Bolo vtedy pravé poludnie. Čas obeda. Ale oni sa nenechali zaskočiť a výborne nás pohostili. Prebehla grilovačka v jednoduchom a naozaj výbornom štýle. Keď som sa zahryzla do pripraveného mäsa bola som veľmi prekvapená. Mäso bolo jemné, šťavnaté a malo chuť. Finta bola v tom, že sa grilovali vykostené kuracie stehná aj s kožou namiesto štandardne používaných kuracích pŕs, ktoré sú pre mňa osobne veľmi suché a bez chuti. Po tejto skúsenosti mám preto dve rady ako ugrilovať dobre a chutne grilovať kuracie mäso. Prvá je – siahnite po stehnách, ktoré sa dajú pomerne jednoducho vykostiť a nie sú po grilovaní vysušené a druhá – nezbavujte ich kože, mäso bude šťavnatejšie a chutnejšie.
Čo potrebujete (4 porcie):
6 kuracích stehien s kožou, oddelená vrchná a spodná časť, vykostené
4 vrchovaté polievkové lyžice čerstvého kôpru
3 polievkové lyžice olivového oleja
soľ hrubozrnná
Príprava:
Vykostené kuracie mäso s kožou vložíme do misky, pridáme olivový olej a kôpor. Dôkladne premiešame a necháme cez noc marinovať.
Pred samotnou prípravou vytiahneme aspoň hodinu vopred mäso z chladničky. Elektrický gril (ale určite funguje aj na hocijakom inom) rozpálime na maximum. Mäso posolíme a grilujeme z každej strany približne 5 minút.
Ihneď podávame najlepšie so zeleninovým šalátom.