vhodné pre: pre všetky druhy palea
potenciálne problematické suroviny: med
600g morčacích pŕs
7 polievkových lyžíc olivového oleja
2 čajové lyžičky kari korenia (kupujem v Spari v Rakúsku, vid foto nižšie)
2 čajové lyžičky medu
3/4 čajovej lyžičky dijónskej horčice
čerstvý tymián
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
500g cuketa (2ks)
Príprava:
Morčacie prsia umyjeme a nakrájame na plátky. Naklepeme.
Vo väčšej miske zmiešame olivový olej, kari korenie, lístky tymianu, med a horčicu. Do zmesi vložíme mäso a dôkladne premiešame. Môžme nechať marinovať polhodinu až hodinu a kľudne aj cez noc, ale nemusíme.
Cuketu nakrájame na plátky a ugrilujeme na dvoch lyžiciach olivového oleja. Cuketu stačí grilovať krátko, aby nebola príliš mäkká. Používam grilovaciu panvicu IKEA GRILLA, ktorá je na kuracie,morčacie mäso a zeleninu úplne postačujúca.
Grilovanú cuketu solíme a koreníme až pred servírovaním.
Do medovo-horčicovej marinády pridáme tesne pre grilovaním mäsa soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešame.
Panvicu po cuketách očistíme papierovou utierkou a plátky mäsa sprudka a krátko orestujeme.
Servírujeme s grilovanou cuketou.
Tagged cuketa, horčica, kari korenie, med, morčacie mäso, olivový olej