Varíme Paleo

Morčacie prsia v kari korení, mede, horčici a olivovom oleji s grilovanou cuketou

 

vhodné pre: pre všetky druhy palea
potenciálne problematické suroviny: med

32471999_2145989378964815_422910397251584000_nČo potrebujete (3-4 porcie):

600g morčacích pŕs
7 polievkových lyžíc olivového oleja
2 čajové lyžičky kari korenia (kupujem v Spari v Rakúsku, vid foto nižšie)
2 čajové lyžičky medu
3/4 čajovej lyžičky dijónskej horčice
čerstvý tymián
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
500g cuketa (2ks)

Príprava:

Morčacie prsia umyjeme a nakrájame na plátky. Naklepeme.

Vo väčšej miske zmiešame olivový olej, kari korenie, lístky tymianu, med a horčicu. Do zmesi vložíme mäso a dôkladne premiešame. Môžme nechať marinovať polhodinu až hodinu a kľudne aj cez noc, ale nemusíme.

Cuketu nakrájame na plátky a ugrilujeme na dvoch lyžiciach olivového oleja. Cuketu stačí grilovať krátko, aby nebola príliš mäkká. Používam grilovaciu panvicu IKEA GRILLA, ktorá je na kuracie,morčacie mäso a zeleninu úplne postačujúca.

Grilovanú cuketu solíme a koreníme až pred servírovaním.

Do medovo-horčicovej marinády pridáme tesne pre grilovaním mäsa soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešame.

Panvicu po cuketách očistíme papierovou utierkou a plátky mäsa sprudka a krátko orestujeme.

Servírujeme s grilovanou cuketou.

Print Friendly

Tagged , , , , ,

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *