Varíme Paleo

Pečený losos s čerstvou uhorkou a kôprovo-jogurtovým dresingom

 

vhodné pre: laktózové paleo
potenciálne problemaické potraviny: jogurt, kyslá smotana

IMG_0707Takto pripraveného lososa obľubujú moje deti. Je to aj moja obľúbená kombinácia lososa, kôpru a uhorky.

Čo potrebujeme (4 porcie):

1ks filet lososa, s kožou, v celku
soľ
sušený tymián
olivový olej

dresing:

4 polievkové lyžice kyslej smotany
3 polievkové lyžice bieleho jogurtu gréckeho typu
2 polievkové lyžice nasekaného čerstvého kôpru (Billa)
1 polievková lyžica citrónovej šťavy alebo podla chuti
soľ
mleté čierne korenie

príloha:

čerstvá uhorka

Príprava:

Rúru vyhrejeme na 220 st. Celzia.

Lososa izbovej teploty posolíme z oboch strán. Položíme na panvicu/pekáč vyloženú papierom na pečenie kožou dolu. Vrch lososa posypeme sušeným tymianom a mletým čiernym korením.

Vložíme do rúry a pečieme 10 minút.

Rybu vyberieme a necháme ju pár minút chladnúť.

Porcujeme a podávame s čerstvou uhorkou nakrájanou na kolieska a dresingom. Dresing môžeme preliať cez rybu.

Z dresingu a uhorky je možné pripraviť aj šalát a to tak, že obe suroviny zmiešame a necháme chvíľu uležať pri izbovej teplote.

IMG_0624IMG_0700IMG_0715IMG_0707IMG_0717

Print Friendly

Tagged , , , , ,

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *