Čo potrebujeme:
1 čakanku, nakrájanú na menšie kúsky
1/2 jablka, nakrájané na veľmi tenké menšie plátky
4 polievkové lyžice slaniny, pokrájanej na menšie kúsky a orestovanej na kvapke olivového olej
2 polievkové lyžice vlašských orechov
podľa chuti ovčí syr Manchego
5 lyžíc olivového oleja + olej na slaninku
2,5 polievkovej lyžice sherry balzamikového octu
soľ
mleté čierne korenie
Príprava:
Zmiešame čakanku s jablkami a opraženou slaninkou. Prenesieme na tanier, výdatne pokvapkáme olivovým olejom zmiešaným s balzamikovým octom, osolíme, okoreníme a posypeme syrom Manchego. Na záver dozdobíme vlašskými orechami. Podávame.
Tagged čakanka, jablko, Manchego, slanina, vlašské orechy