vhodné pre: laktózové paleo
potenciálne problematické potraviny: parmezán
Príprava lososa je vo všeobecnosti veľmi jednoduchá a ani tento recept nie je výnimkou. Za veľmi krátky čas máte na stole perfektne a netradične pripraveného lososa, ktorým ohúrite svojich blízkych. A nielen na Vianoce.
Čo potrebujeme (4 porcie):
4 filety čerstvého lososa, bez kože
3 polievkové lyžice domácej majonézy
3 polievkové lyžice strúhaného parmezánu
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
na hrubo mleté/drvené vlašské orechy
Príprava:
Rúru vyhrejeme na 220 st. Celzia.
Filety izbovej teploty osolíme. Majonézu zmiešame s parmezánom a mletým čiernym korením a v tejto zmesi obalíme filety lososa. Ihneď obalíme v strúhaných orechoch. Na obaľovanie, či už v majonéze alebo v orechoch, je najlepšie použiť ruky.
Vložíme na panvicu/pekáč vyloženú papierom na pečenie a pečieme v rúre cca 10 minút. Ihneď podávame.
Takto pripravený losos sa výborne hodí k Waldorfskému šalátu.
Tagged domáca majonéza, losos, parmezán, vlašské orechy