Varíme Paleo

Losos pečený v parmezánovo-orechovej kruste

 

vhodné pre: laktózové paleo
potenciálne problematické potraviny: parmezán

IMG_0691Príprava lososa je vo všeobecnosti veľmi jednoduchá a ani tento recept nie je výnimkou. Za veľmi krátky čas máte na stole perfektne a netradične pripraveného lososa, ktorým ohúrite svojich blízkych. A nielen na Vianoce.

Čo potrebujeme (4 porcie):

4 filety čerstvého lososa, bez kože
3 polievkové lyžice domácej majonézy
3 polievkové lyžice strúhaného parmezánu
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
na hrubo mleté/drvené vlašské orechy

Príprava:

Rúru vyhrejeme na 220 st. Celzia.

Filety izbovej teploty osolíme. Majonézu zmiešame s parmezánom a mletým čiernym korením a v tejto zmesi obalíme filety lososa. Ihneď obalíme v strúhaných orechoch. Na obaľovanie, či už v majonéze alebo v orechoch, je najlepšie použiť ruky.

Vložíme na panvicu/pekáč vyloženú papierom na pečenie a pečieme v rúre cca 10 minút. Ihneď podávame.

Takto pripravený losos sa výborne hodí k Waldorfskému šalátu.

IMG_0658IMG_0661IMG_0662IMG_0665IMG_0673IMG_0688IMG_0691

Print Friendly

Tagged , , ,

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *