vhodné pre: všetky typy palea (pozor len na prípadnú precitlivelosť na koreniny)
Patrím k ľuďom, čo preferujú prípravu kuracieho mäsa v kombinácii s výraznými koreninami. Preto patrí tento recept k mojim obľúbeným. Naviac, jeho príprava je rýchla a veľmi jednoduchá. Skvelo sa hodí aj na párty.
Čo potrebujeme:
650–700 g kuracích pŕs, pokrájaných na menšie kocky
2 čajové lyžičky soli
2 čajové lyžičky mletej červenej papriky
½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
½ čajovej lyžičky mletého zázvoru
štipka mletého šafranu
½ čajovej lyžičky kurkumy
2 strúčiky cesnaku, nakrájaný na veľmi jemno
3 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
1 ½ polievkovej lyžice citrónovej šťavy
1 ½ polievkovej lyžice olivového oleja
olej na restovanie
špajdle
Postup:
Zmiešame všetky ingrediencie okrem mäsa a oleja na restovanie. Pridáme na kocky nakrájané prsia. Dôkladne premiešame, prikryjeme a necháme cez noc marinovať (najmenej však 4 hodiny).
Mäso vyberieme z chladničky hodinu pred samotnou prípravou. Keď má izbovú teplotu, napicháme kocky na špajdle (tak dlhé, aby sa nám vošli do panvice). Rozpálime olej na panvici a restujeme za občasného otáčania približne 8 minút.
Tagged kuracie mäso, kurkuma
No práve som dopapal. Musím povedať, že vynikajúci recept. Mám možno pár vlastných tipov. Možno sa to nehodí do tejto paleodiéty, ale ako príloha k tomuto kebabu sú podľa mňa jednoznačný top kukuričné placky. K šťavnatému mäsu sa hodia úplne najviac. A možno aj arabský chleba. Ešte detail: mäso je tým šťavnatejšie, čím rýchlejšie sa opečie. A do marinády jednoznačne trochu viac oleja, na suroviny, ktoré sú tu vypísané je 1,5 lyžice trochu málo. Super recept na párty.