Varíme Paleo

Vynikajúci marocký kurací kebab

 

 

upr2vhodné pre: všetky typy palea (pozor len na prípadnú precitlivelosť na koreniny)

Patrím k ľuďom, čo preferujú prípravu kuracieho mäsa v kombinácii s výraznými koreninami. Preto patrí tento recept k mojim obľúbeným. Naviac, jeho príprava je rýchla a veľmi jednoduchá. Skvelo sa hodí aj na párty.

Čo potrebujeme:

650–700 g kuracích pŕs, pokrájaných na menšie kocky
2 čajové lyžičky soli
2 čajové lyžičky mletej červenej papriky
½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
½ čajovej lyžičky mletého zázvoru
štipka mletého šafranu
½ čajovej lyžičky kurkumy
2 strúčiky cesnaku, nakrájaný na veľmi jemno
3 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
1 ½ polievkovej lyžice citrónovej šťavy
1 ½ polievkovej lyžice olivového oleja
olej na restovanie
špajdle

Postup:

Zmiešame všetky ingrediencie okrem mäsa a oleja na restovanie. Pridáme na kocky nakrájané prsia. Dôkladne premiešame, prikryjeme a necháme cez noc marinovať (najmenej však 4 hodiny).

Mäso vyberieme z chladničky hodinu pred samotnou prípravou. Keď má izbovú teplotu, napicháme kocky na špajdle (tak dlhé, aby sa nám vošli do panvice). Rozpálime olej na panvici a restujeme za občasného otáčania približne 8 minút.

 

UPRupr5upr6upr2

Print Friendly

Tagged ,

Related Posts

One thought on “Vynikajúci marocký kurací kebab

  1. Peter

    No práve som dopapal. Musím povedať, že vynikajúci recept. Mám možno pár vlastných tipov. Možno sa to nehodí do tejto paleodiéty, ale ako príloha k tomuto kebabu sú podľa mňa jednoznačný top kukuričné placky. K šťavnatému mäsu sa hodia úplne najviac. A možno aj arabský chleba. Ešte detail: mäso je tým šťavnatejšie, čím rýchlejšie sa opečie. A do marinády jednoznačne trochu viac oleja, na suroviny, ktoré sú tu vypísané je 1,5 lyžice trochu málo. Super recept na párty.

     
    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *