vhodné pre: klasické paleo
problematické potraviny: paprika
Na raňajky, na obed, na párty, na cesty. Neodolateľná chuť rias a lososa, zjemnená avokádom. Vyskúšala som niekoľko variánt, ale táto jednoznačne vyhrala.
Čo potrebujete (4 porcie):
5 ks nori riasy na sushi
200 g plátky údeného lososa
2 menšie avokáda, nakrájané na tenké plátky
2 mrkvy, pokrájaná na tenké pásiky
1 červená paprika typu kápia, pokrájaná na tenšie plátky
1 menšia uhorka
červená kapusta, pokrájaná na veľmi jemno alebo šalát radicchio (fialová čakanka)
biely jogurt (nie je nevyhnutné)
príp. soľ, mleté čierne korenie
+ zapojte určite aj svoju fantáziu a plnte riasy podľa vašej chuti (praženica, šunka, reďkovky, kôpor, alebo iné čerstvé bylinky, domáca majonéza a pod.)
Príprava:
Na drevenú dosku položíme riasu, ktorú obložíme do 2/3 postupne lososom a zeleninou. Pokvapkáme jogurtom (s mierou, aby sa nám riasy nerozmočili) a vlhkými rukami čo najtesnejšie zbalíme (ak máte bambusovú podložku, využite ju). Riasa nemá byť premočená ale len “lepkavá”. Ideálny priemer je cca 5 cm. Jogurt môžeme dochutiť aj soľou a mletým čiernym korením. Rolku rozpolíme a podávame. Rolku môžeme namáčať do ľubovolného dresingu alebo sójovej omáčky.
Tagged avokádo, nori, riasy, údený losos