vhodné pre: klasické paleo
potenciálne problematické suroviny: –
Brokolica je pre mňa zelenina, ktorú nerada kombinujem s inými chuťami. Servírujem ju často uvarenú len tak, s olivovým olejom a čiernym korením. A keď sa použije mixér, je z uvarenej brokolice pre mňa tá najlepšia brokolicová polievka.
Čo potrebujeme (2 porcie):
1 ks brokolice (500g)
olivový olej
čerstvo mleté štvorfarebné korenie
soľ
Príprava:
Brokolicu očistíme od tvrdých častí, rozdelíme na menšie časti.
Vo veľkom hrnci privedieme vodu k varu, posolíme. Do vriacej vody vložíme opatrne brokolicu a varíme prikryté 8 minút na strednom plameni do mäkka. Voda musí počas varenia vrieť. Uvarenú brokolicu (musím sa dať ľahko krájať nožom) ihneď prenesieme do mixéra. Vodu z brokolice nevylievame. Zalejeme ňou brokolicu, tak aby bola do dvoch tretín ponorená. Rozmixujeme a ihneď servírujeme preliate s olivovým olejom a posypané čerstvo mletým farebným korením.
Tagged brokolica, olivový olej