Varíme Paleo

Netradičná cesnaková polievka s restovanými mandľami

 

IMG_4746Vynikajúca polievka. Okrem cesnaku dominujú v tejto polievke aj zemiaky, pokojne by sme ju teda mohli premenovať na netradičnú zemiakovú polievku.  

 

 

 

Čo potrebujeme:

800 g zemiakov
2 polievkové lyžice ghee
50 g mandľových lupienkov
60 g prerastenej slaniny, na drobno nakrájanej
6 veľkých strúčikov cesnaku, nastrúhaných resp. rozpučených
1 liter hovädzieho vývaru
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
2 čajové lyžičky sherry balsamikového octu (ak nemáte, skúste čerstvú citrónovú šťavu)
2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Príprava:

Zemiaky očistíme, umyjeme a osušíme.

Na miernom ohni si zohrejeme v panvici maslo, pridáme nastrúhaný cesnak a mandle. Restujeme asi 3-4 minúty, kým nezačnú hnednúť. Premiestnime do nádoby od mixéru a neskôr, keď budeme mať chvíľu čas, rozmixujeme.

Pridáme do panvice nakrájanú slaninku a restujeme, kým nebude úplne chrumkavá.

Pridáme celé zemiaky a restujeme ďalšiu minútu. Zalejeme vývarom a privedieme k varu. Vmiešame dve polievkové lyžice zmesi cesnak/mandle (ak máme radi viac cesnakové, môžeme pridať lyžicu – dve navyše). Osolíme a okoreníme podľa chuti. Stiahneme plameň a varíme, kým nebudú zemiaky dostatočne mäkké. Potom ich vidličkou „rozbijeme“ na menšie kúsky.

Do zvyšnej zmesi cesnak/mandle primiešame balsamikový ocot a vmiešame celú zmes do polievky. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a minútku ešte povaríme.

 

 

 

Print Friendly

Tagged ,

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *