Klasika na raňajky.
Trpezlivosť pri ich príprave je zárukou úspechu. Ak chcete, aby vaše miešané vajíčka boli jemné štruktúrou aj chuťou, musíte ich pripravovať pomaly na nie príliš horúcej panvici. Kúsok masla ich chuť ešte zjemní.
Čo potrebujeme:
4 čerstvé vajíčka najlepšie z voľného výbehu
2 plátky domácej slaniny
soľ
čierne mleté korenie
kúsok masla
petržlenovú vňať na ozdobenie
Príprava:
Slaninu si nakrájame a na panvici restujeme. Keď sa začne slanina sfarbovať do hneda, panvicu na minútku stiahneme z plameňa.
Vrátime opäť panvicu na mierny až slabý plameň a za stáleho miešania vlejeme vajíčka rozšľahané so soľou a čiernym korením. Zmes stále intenzívne premiešavame, až kým nemajú optimálnu konzistenciu (pozor na presušenie!, miešané vajíčka by mali zostať trochu mazľavejšie).
Hotové miešané vajíčka dozdobíme mletým čiernym korením a petržlenovou vňaťou.
Servírujeme s nakrájanými paradajkami, rukolou či fermentovanou zeleninou.
Tagged vajcia
a môžem to vôbec zajedať chlebom alebo iným pečivom ?
Nie, pečivo z obilnín nie je v súlade s paleo stravovaním, ako píšeme napríklad v tomto článku: http://varimepaleo.sk/paleo-2/paleo-v-obrazoch/. Odporúčame zeleninu (paradajky, fermentovanú zeleninu, napr. kimchi a pod.)
Paradny recept, dakujem!