Varíme Paleo

Miešané vajíčka s domácou slaninou

 

IMG_4129Klasika na raňajky.
Trpezlivosť pri ich príprave je zárukou úspechu. Ak chcete, aby vaše miešané vajíčka boli jemné štruktúrou aj chuťou, musíte ich pripravovať pomaly na nie príliš horúcej panvici. Kúsok masla ich chuť ešte zjemní.

 

 

Čo potrebujeme:

4 čerstvé vajíčka najlepšie z voľného výbehu

2 plátky domácej slaniny

soľ

čierne mleté korenie

kúsok masla

petržlenovú vňať na ozdobenie

Príprava:

Slaninu si nakrájame a na panvici restujeme. Keď sa začne slanina sfarbovať do hneda, panvicu na minútku  stiahneme z plameňa.

Vrátime opäť panvicu na mierny až slabý plameň a za stáleho miešania vlejeme vajíčka rozšľahané so soľou a čiernym korením. Zmes stále intenzívne premiešavame, až kým nemajú optimálnu konzistenciu (pozor na presušenie!, miešané vajíčka by mali zostať trochu mazľavejšie).

Hotové miešané vajíčka dozdobíme mletým čiernym korením a petržlenovou vňaťou.

Servírujeme s nakrájanými paradajkami, rukolou či fermentovanou zeleninou.

IMG_4104

IMG_4114IMG_4119IMG_4132-2

 

 

Print Friendly

Tagged

Related Posts

3 thoughts on “Miešané vajíčka s domácou slaninou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *