vhodné pre: klasické paleo
potenciálne problematické suroviny: paradajky, sezamový olej, vajcia
Ak vás už nebaví klasická praženica, skúste praženicu na ázijský spôsob.
Čo potrebujeme (1 porcia):
2 vajcia
3 cherry paradajky, nakrájané
1 jarná cibuľa, nakrájané na kolieska (zelenú časť odložíme na dozdobenie)
1/2 – 1 čajová lyžička sezamového oleja
3 polievkové lyžice olivového oleja
2 čajové lyžičky alebo podľa chuti ryžového octu príp. vínneho octu
soľ
Príprava:
Vajcia rozšľaháme so soľou.
Na panvici rozohrejeme dve polievkové lyžice olivového oleja a pripravíme praženicu. Preložíme na tanier.
Do tej istej panvice pridáme zvyšok olivového oleja a restujeme na ňom cibuľu 1-2 minútky, až kým nezmäkne. Pridáme paradajky a restujeme ďalšiu minútu. Keď sú paradajky zmäknuté, panvicu odstavíme z horáku a pridáme ocot a sezamový olej. Premiešame s miešanými vajíčkami.
Servírujeme s nakrájanou zelenou časťou cibule.
Tagged paradajky, sezámový olej, vajcia, vinný ocot