Varíme Paleo

Fan Qie Chao Dan (praženica po ázijsky)

 

vhodné pre: klasické paleo
potenciálne problematické suroviny: paradajky, sezamový olej, vajcia

IMG_9462Ak vás už nebaví klasická praženica, skúste praženicu na ázijský spôsob.

Čo potrebujeme (1 porcia):

2 vajcia
3 cherry paradajky, nakrájané
1 jarná cibuľa, nakrájané na kolieska (zelenú časť odložíme na dozdobenie)
1/2 – 1 čajová lyžička sezamového oleja
3 polievkové lyžice olivového oleja
2 čajové lyžičky alebo podľa chuti ryžového octu príp. vínneho octu
soľ

Príprava:

Vajcia rozšľaháme so soľou.

Na panvici rozohrejeme dve polievkové lyžice olivového oleja a pripravíme praženicu. Preložíme na tanier.

Do tej istej panvice pridáme zvyšok olivového oleja a restujeme na ňom cibuľu 1-2 minútky, až kým nezmäkne. Pridáme paradajky a restujeme ďalšiu minútu. Keď sú paradajky zmäknuté, panvicu odstavíme z horáku a pridáme ocot a sezamový olej. Premiešame s miešanými vajíčkami.

Servírujeme s nakrájanou zelenou časťou cibule.

IMG_9422IMG_9428IMG_9431IMG_9436IMG_9445IMG_9449IMG_9450IMG_9457IMG_9462

 

 

Print Friendly

Tagged , , ,

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *