Veľmi jednoduchá polievka, ktorej chuť je fantastická. A navyše na jej prípravu nepotrebujete žiadne špeciálne suroviny…
Čo potrebujete:
8 väčších mrkiev
70 ml olivového oleja
soľ
1,5 litra hovädzieho vývaru
kúsok zázvoru (cca 3 cm)
1 vetvička čerstvého tymiánu
½ väčšej cibule
2 strúčiky cesnaku
čierne korenie
Príprava:
Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na cca 1,5 cm hrubé kolieska. Premiešame s dvomi lyžicami oleja, zľahka posolíme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Mrkvu pečieme pri 200 °C, až kým nezmäkne a nezhnedne (cca 45 minút).
Medzičasom privedieme k varu vývar, v ktorom potom povaríme tymián a nakrájaný zázvor (15 minút).
Na panvičke si orestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme upečenú mrkvu, krátko restujeme, pridáme nakrájaný alebo nastrúhaný cesnak a dobre premiešame.
Podlejeme vývarom, z ktorého sme vybrali tymián a zázvor. Necháme ešte 5-10 minút prevariť a polievku do hladka rozmixujeme. Ak sa vám bude zdať polievka veľmi hustá, pridáme vodu a znovu necháme prevrieť.
Dochutíme soľou a čiernym korením a dozdobíme malou vetvičkou tymiánu.
Tagged mrkva