vhodné pre: všetky druhy palea
potenciálne problematické suroviny: vajce
Vývar je u mňa základ kuchyne. Musí byť v chladničke čerstvý alebo zamrazený ako bujón. Nedokážem pochopiť, prečo sú hovädzie kosti nedostatkový tovar. O teľacích nevravím. Ja by som ich kupovala na kila a vy by ste mali tiež.
Vývar je základom aj tejto polievky, ktorá vznikla vďaka neutíchajúcim túžbam môjho zimou vyprahnutého tela. Zelené, slané, teplé, štipľavé, s kvalitnou dávkou proteínov. Po tom som dnes túžila. Dobrú chuť.
Čo potrebujeme (2 porcie):
750ml vývar kurací alebo hovädzí
1 polievková lyžica postrúhaného čerstvého zázvoru + podľa chuti
riasy Wakame a (alebo) čerstvý špenát podľa chuti
2 čajové lyžičky sójovej omáčky
1 čerstvé vajce
1 uvarené vajce
soľ podľa potreby
čierne čerstvo mleté korenie
Príprava:
Vývar spolu so zázvorom privedieme k varu. Varíme cca 10 minút. Pred koncom pridáme pár rias Wakame. Množstvo rias výrazne ovplyvňuje chuť polievky, preto ich pridávame postupne podľa chuti. Nemusíme dávať vôbec. Pridáme aj sójovú omáčku.
Vajce spolu so štipku soli dôkladne vyšľaháme vidličkou. Vlejeme za neustáleho miešania do polievky. Krátko povaríme.
Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a vmiešame listy špenátu. Minútku povaríme a servírujeme s uvareným vajíčkom.