Nebavia má stále tie isté veci. Milujem zmenu. A tak prišiel čas aj na nový „lososový“ recept. Keď som si ho vymýšľala, ani ma nenapadlo, že bude tak vynikajúco chutiť. Navyše príprava je nenáročná a veľmi rýchla. Ideálnou prílohou k tomuto lososu je „kopec“ čerstvej listovej zeleniny.
Čo potrebujete:
4 filety z lososa široké asi 5 cm
6 polievkových lyžíc nasekanej petržlenovej vňate
6 polievkových lyžíc pistácií natural (odporúčam kupovať v stánkoch so sušenými plodmi a nie v bio obchodoch, kde sú výrazne drahšie)
2 čajové lyžičky soli
2 polievkové lyžice šťavy z citróna
2 strúčiky cesnaku
maslo, príp. ghee
Príprava:
Vyhrejeme rúru na 200 °C.
Všetky ingrediencie okrem lososa a masla nasekáme pomocou kuchynského robota.
Filety lososa vložíme do maslom vymasteného pekáča (pozor, na dokumentačných fotkách pečiem lososa na tanieroch, ktoré sú na to ale určené, obyčajný tanier by mohol puknúť) a nanesieme na vrch každého kúska vrstvu petržlenovo-pistáciovej zmesi, na ktorú následne pokladieme ešte kúsky masla (výdatne).
Vložíme do rúry a pečieme 20 minút.
Podávame s listovým šalátom pokvapkaným olivovým olejom a citrónovou šťavou.
great blog! the information you provide is quiet helpful, why i was not able to find it earlier. anyways i’ve subscribed to your feeds, keep the good work up.