Varíme Paleo

Pečený kozí syr s dresingom z balsamikového octa a medu

 

IMG_2271Boli sme chorí. Až tak, že som nebola v stave ani čo len variť. Už som dokonca prepadala malej panike, že na Varíme Paleo dlhšiu dobu neprinesiem žiadny recept. Nebola chuť, energia, nápad, čas. Všetko zle. Ale cez víkend sa všetko na dobré obrátilo a s nadšením som sa opäť vrátila do kuchyne. A celkom dosť akútne som potrebovala zužitkovať potraviny z chladničky. A vďaka tomu vznikol aj tento recept. Ako prvý sa na ranu totiž dostal čerstvý kozí syr. Ani som nemusela rozmýšľať dlho, čo s ním urobiť. Mám totiž v hlave zafixované jedno úžasné predjedlo, ktoré som si objednala v jednej pražskej reštaurácii. Bol to šalát s grilovaným kozím syrom a dresingom na sladký spôsob. A tak som sa nechala inšpirovať.


Čo potrebujeme
(2-6 porcií, podľa toho, či ide o predjedlo alebo hlavné jedlo):

12 koliesok čerstvého kozieho syra
1 vajce
mleté lieskové orechy (ale pokojne môžu byť aj mandle či vlašské orechy) na obalenie
listový šalát podľa vlastných preferencií

dresing
3 polievkové lyžice balsamikového octu
3 polievkové lyžice medu
3 polievkové lyžice olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

Príprava:

Rúru vyhrejeme na 180 st. Celzia.

Kozí syr obalíme v rozšľahanom vajíčku a následne v mletých orechoch.

Poukladáme na plech potretý olivovým olejom a pečieme v rúre 10 minút.

Pripravíme dresing dôkladným premiešaním všetkých ingrediencií.

Hotový pečený syr ihneď podávame so šalátom a dresingom.    IMG_2200IMG_2208IMG_2209IMG_2213IMG_2216IMG_2219IMG_2224IMG_2230IMG_2233IMG_2234IMG_2235        IMG_2271

Print Friendly

Tagged ,

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *