Už ste niekedy servírovali ružovú prílohu? Alebo ste niekedy návštevu prekvapili zeleninovým šalátom, ktorý očaril nielen svojím vzhľadom, ale aj vynikajúcou chuťou. Že nie? Tak nech sa páči. Na pečené reďkovky s pažítkou sa len tak nezabúda.
Čo potrebujeme (2 porcie):
2 zväzky červenej reďkovky (pokojne môžu byť aj štipľavé, pečením sa ostrá chuť vytratí)
ghee na výdatné potretie pekáča
olivový olej na potretie reďkoviek
soľ (ja som použila hrubozrnnú)
ghee alebo maslo na opečené reďkovky
podľa chuti pažítka nasekaná na jemno
Príprava:
Rúru vyhrejeme na 240 st. Celzia.
Reďkovky zbavíme iba listov, pričom kúsok zeleného tesne pri reďkovke necháme. Reďkovky rozpolíme a poukladáme na výdatne vymastený plech. Vrch reďkoviek potrieme ešte olivovým olejom. Pečieme v rúre 15-20 minút.
Upečené reďkovky preložíme do tanierov, osolíme, pridáme trochu ghee, necháme rozpustiť a na záver posypeme pažítkou. Takto pripravené reďkovky sú výbornou alternatívou pečených zemiakov.