Varíme Paleo

Pečené reďkovky s maslom a pažítkou

 

IMG_1603Už ste niekedy servírovali ružovú prílohu? Alebo ste niekedy návštevu prekvapili zeleninovým šalátom, ktorý očaril nielen svojím vzhľadom, ale aj vynikajúcou chuťou. Že nie? Tak nech sa páči. Na pečené reďkovky s pažítkou sa len tak nezabúda.

 

 

Čo potrebujeme (2 porcie):

2 zväzky červenej reďkovky (pokojne môžu byť aj štipľavé, pečením sa ostrá chuť vytratí)
ghee na výdatné potretie pekáča
olivový olej na potretie reďkoviek
soľ (ja som použila hrubozrnnú)
ghee alebo maslo na opečené reďkovky
podľa chuti pažítka nasekaná na jemno

Príprava:

Rúru vyhrejeme na 240 st. Celzia.

Reďkovky zbavíme iba listov, pričom kúsok zeleného tesne pri reďkovke necháme. Reďkovky rozpolíme a poukladáme na výdatne vymastený plech. Vrch reďkoviek potrieme ešte olivovým olejom. Pečieme v rúre 15-20 minút.

Upečené reďkovky preložíme do tanierov, osolíme, pridáme trochu ghee, necháme rozpustiť a na záver posypeme pažítkou. Takto pripravené reďkovky sú výbornou alternatívou pečených zemiakov.

IMG_1541IMG_1542IMG_1544IMG_1562IMG_1567IMG_1575IMG_1576IMG_1580IMG_1603IMG_1618IMG_1651

Print Friendly

Tagged ,

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *