Varíme Paleo

Rump steak s restovanou paprikou (a šampiňónovým maslom)

 

IMG_2768

Rump steak je steak z vrchnej časti hovädzieho stehna. Pri jeho príprave je nevyhnutné používať odležané mäso (najlepšie z Južnej Ameriky), potom je výsledok šťavnatý a veľmi chutný. Odporúča sa pripraviť ho ako rare alebo medium-rare.

Pri servírovaní steakov dávam prednosť grilovanej, restovanej zelenine či zelenine pripravovanej na pare. Zemiaky či ryža zbytočne narúšajú chuť mäsa. Steaky chutia výborne aj s rôznymi druhmi ochutených masiel, ktoré si ľahko pripravíte doma*.

Čo potrebujeme:

250 g rump steak

čierne korenie

morská soľ

1 ks paprika sladká

1 polievková lyžica prepusteného masla

Príprava:

Mäso vyberieme z chladničky minimálne dve hodiny pred jeho prípravou.

Tesne pred samotnou prípravou si mäso osolíme a okoreníme.

Na dobre rozpálenej panvici si rozpustíme ghee. Vložíme mäso a opekáme z každej strany 2 – 3 minúty (je nevyhnutné si otestovať panvicu, verte, že každá je iná a univerzálny čas prípravy neexistuje)

Steak dáme na tanier a minútku ho necháme odležať.

Medzitým si na tej istej panvici orestujeme papriku , ktorú servírujeme spolu s rump steakom.

*Šampiňónové maslo

Čo potrebujeme:

100 g šampiňónov

2 polievkové lyžice masla

100 g zmäknutého masla

čierne korenie mleté

Príprava:

Šampiňóny nasekáme na drobno v mixéri.

V kastróliku si zohrejeme maslo, pridáme šampiňóny a restujeme až kým sú šampiňóny mäkké a voda vyparená. Necháme dobre schladnúť.

Medzitým si maslo vyšľaháme na penu, pridáme vychladené posekané šampiňóny a dobre premiešame. Dochutíme čiernym mletým korením.

Nachystáme si potravinársku fóliu, na ktorú prenesieme maslo. Maslo fóliou obalíme, vytvaruje valček a dáme stuhnúť do chladničky.

 

IMG_2286IMG_2354IMG_2529IMG_2736IMG_2750IMG_2672

Print Friendly

Tagged

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *