Pražma je veľmi chutná ryba. Je to ryba šťavnatá s pevným bielym mäsom a malými kosťami. Dá sa pomerne dobre zohnať aj vo väčších supermarketoch a samozrejme v obchodoch s rybami. Pri výbere ryby dávajte pozor na to, aby ste vybrali ten správny čerstvý kus (tipy na nákup nájdete tu). Pražma je určená na rýchle úpravy, väčšinou sa griluje alebo pečie vcelku. Fantasticky chutí s rôznymi bylinkami, bielym vínom, citrónom či zeleninou. Pražmu odporúčam servírovať s ľahkým zeleninovým šalátom, vďaka ktorému si môžeme dostatočne vychutnať lahodnú chuť mäsa.
Čo potrebujeme (4 porcie):
4 ks chladenej očistenej pražmy (bez vnútorností)
8 vetvičiek čerstvého rozmarínu
soľ hrubozrnná
2 polievkové lyžice masla
Príprava:
Rúru vyhrejeme na 180 ºC.
Ryby umyjeme, osušíme, posolíme dôkladne zvonka aj zvnútra. Do každej vložíme dve vetvičky rozmarínu a uložíme do vymasteného pekáča (panvice). Pod každú rybku ešte vložíme kúsok masla.
Pečieme v rúre 30 minút. Desať minút pred koncom dáme na každú rybu kúsok masla.
Servírujeme so zeleninovým šalátom.
Ako si poradiť s rybou servírovanou v celku, nájdete tu.
Tagged ryby