Pečené jablká so škoricou a sirupom z granátových jabĺk

27
 

IMG_7654Jablká nájdem doma vždy. Stačí k nim potom pridať kúsok masla, sladkú šťavu, škoricu a chutná voňavá maškrta je na svete.

 

 

 

Čo potrebujeme:

4 jablká
4 čajové lyžičky jahodového lekváru
50 ml sirupu z granátových jabĺk + 200 ml vody
½ čajovej lyžice mletej škorice
1 polievková lyžica ghee príp. masla

Príprava:

Rúru vyhrejeme na 190 °C.

Jablká umyjeme, zbavíme stopky a z 1/3 ošúpeme. Škrabkou odstránime jadrovník, ale tak, aby nám spodok zostal neporušený. Do každého jablka vložíme lyžičku lekváru a poukladáme ich do pekáča.

V panvici si zohrejeme sirup s vodou, vmiešame maslo a zalejeme jablká. Pečieme 45 minút.

Jablká servírujeme na tanier preliate granátovou šťavou a posypané škoricou.

Ak sme mali jablká šťavnaté a pustili nám veľa vody, môžeme šťavu po upečení ešte na strednom plameni zredukovať.IMG_7604IMG_7607IMG_7619IMG_7626IMG_7628IMG_7639IMG_7654IMG_7660IMG_7695

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close