Jablká nájdem doma vždy. Stačí k nim potom pridať kúsok masla, sladkú šťavu, škoricu a chutná voňavá maškrta je na svete.
Čo potrebujeme:
4 jablká
4 čajové lyžičky jahodového lekváru
50 ml sirupu z granátových jabĺk + 200 ml vody
½ čajovej lyžice mletej škorice
1 polievková lyžica ghee príp. masla
Príprava:
Rúru vyhrejeme na 190 °C.
Jablká umyjeme, zbavíme stopky a z 1/3 ošúpeme. Škrabkou odstránime jadrovník, ale tak, aby nám spodok zostal neporušený. Do každého jablka vložíme lyžičku lekváru a poukladáme ich do pekáča.
V panvici si zohrejeme sirup s vodou, vmiešame maslo a zalejeme jablká. Pečieme 45 minút.
Jablká servírujeme na tanier preliate granátovou šťavou a posypané škoricou.
Ak sme mali jablká šťavnaté a pustili nám veľa vody, môžeme šťavu po upečení ešte na strednom plameni zredukovať.