Meatza alebo paleo pizza

78
 

IMG_9762Na bodovom rebríčku maximálne ohodnotenie. Čistá desiatka. Rýchle, jednoduché, variabilné. Miesto múkového cesta mleté mäso, zvyšok už podľa vašich preferencií. Veľká poklona tomu, kto prišiel na tento skvelý nápad.

 

 

Čo potrebujete:

 

Cesto“
0,5 kg hovädzieho predného, mletého na jemno
1 vajce
1 strúčik cesnaku, nastrúhaný
1 čajová lyžička soli alebo podla chuti
½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
cca 2 polievkové lyžice olivového oleja
papier na pečenie

paradajkový základ (toto je môj design, kľudne potrite cesto čímkoľvek iným)
2 polievkové lyžice olivového oleja
1 ks jarná cibuľka, len ta biela a svetlo zelená časť, nakrájaná na tenučké kolieska
1 strúčik cesnaku, na drobno nasekaný
200 ml paradajkového pyré
1 čajová lyžička sušeného oregana
soľ a mleté čierne korenie

prísady (opäť môj design, samozrejme zmeňte si podľa vlastných chutí)
7 čiernych olív, nakrájané na kolieska
10 sherry paradajok, nakrájané na kolieska
10 polievkových lyžíc parmezánu, strúhaný
sušené oregáno

Príprava:

 

Rúru vyhrejeme na 240 ºC.

Mleté mäso zmišame so solou, čiernym korením, pretlačeným cesnakom a vajíčkou. Dôkladne premiešame.

Na pekáč, panvicu, formu (ja som použila panvicu o priemere 26 cm) vystlanú papierom na pečenie navrstvíme mäso pričom vytvoríme aj okraje po stranách. Potrieme olivovým olejom.

Pripravíme paradajkový základ. Na rozpálenom olivovom oleji speníme cibuľu, restujeme do mäkka, pridáme cesnak a minútku pokračujeme v restovaní. Pridáme paradajkové pyré a za intenzívneho miešanie varíme na strednom plameni asi 3 minútky, kým nám pekne základ nezhustne. Pridáme oregáno a premiešame. Necháme chvíľu vychladnúť a navrstvíme na mäsový základ.

Nakoniec naukladáme olivy, paradajky a posypeme parmezánom.

Pečieme 20 minút. Podávame teplé ale chutí výborne aj studené.IMG_9735IMG_9741IMG_9743IMG_9744IMG_9745IMG_9749IMG_9751IMG_9752IMG_9753IMG_9755IMG_9757IMG_9760IMG_9758IMG_9762Vaše meatzy:meatza2meatza1

Join the Conversation

  1. ehm pokial som daval na sedrentj skole na hodinach chemie pozor tak panensky olivovy olej by sa nemal pouzivat pri teplote viac ako 70 C potom zacne uvolnovat volne radikaly a ine neprijemne veci

     

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close