Varíme Paleo

Losos s kaparovo-citrónovou omáčkou

 

IMG_1701-2Ak ste pozvali známych na obed či večeru a chcete vsadiť na istotu, pripravte lososa.  Výborne chutí práve s citrónovou omáčkou, kde plávajú malé slané guľôčky – kapary.
Príprava lososa je veľmi jednoduchá, časovo nenáročná. Nevyhnutné však je, aby ste dobre poznali svoju panvicu. Nič nie je horšie ako “usušený” losos. Lososový filet by mal zostať v strede ružovkastý. Vtedy je šťavnatý a výborne chutí. Tak isto je nevyhnutné, aby ste mali dostatočne rozpálené maslo, inak sa vám môže stať, ze sa losos pri vyprážaní rozpadne.

Čo potrebujeme:

4 filety čerstvého lososa (150-200 g/1 filet)

soľ

mleté čierne korenie

2 polievkové lyžice prepusteného masla

kaparovo-citrónová omáčka

2 čajové lyžičky kapary

4 polievkové lyžice masla

1 strúčik cesnaku

2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

1 čajová lyžička citrónovej kôry

Príprava:

Lososa zbavíme kože, umyjeme a nakrájame na filety. Osolíme a okoreníme.

Rozohrejeme si panvicu s maslom, na ktorej usmažíme filety lososa. Ťažko písať, ako dlho tento proces trvá. Každá panvica je iná. V mojom prípade treba z každej strany 2,5 minúty.

Kým pečieme na panvici lososa, pripravíme si omáčku.

Rozpustíme v kastróliku maslo, pridáme za stáleho miešania rozpučený cesnak, citrónovú šťavu, kôru a kapary (ak sú väčšie, môžeme pokrájať). Necháme 30 sekúnd variť a odstavíme z plameňa.

Omáčku prelejeme cez hotového lososa . Podávame so zemiakmi a šalátom.

IMG_1507IMG_1619IMG_1640IMG_1641IMG_1643IMG_1665IMG_1683IMG_1701

Print Friendly

Tagged ,

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *