Varíme Paleo

Višnový koláč s mandľovou mrveničkou

 

vhodné pre: sladké paleo
potenciálne problematické suroviny: orechy, med

IMG_4821Zbožňujem višne. Mám u nich rada to, čo naopak nemám rada u čerešní. Kyslosť a mäkkosť. A naviac aj to, že vynikajúco chutia v koláčoch. Napríklad v kombinácii s mandľami.

Čo potrebujeme (forma s priemerom 28 cm):

200 g tučného jogurtu (najlepšie gréckeho typu 10%)
1 vajce
80 g tekutého medu
100 g veľmi jemnej mandľovej múky (napr. táto)
500 g vykôstkovaných višní

na mrveničku
50 g mandľových lupienkov
30 g medu
30 g kokosového tuku
20 g mandľovej múky

Postup:

Rúru vyhrejeme na 180 st. Celzia.

Pripravíme si višne a mrveničku.

Mrveničku tak, že zmiešame mandle a mandľovú múku s medom. Premiešame. Pridáme kokosový olej a vložíme na 10 sekúnd do mikrovlnky, aby tuk povolil. Dôkladne premiešame.

Vymastíme dôkladne formu na pečenie (najmenej 28 cm, ak máte menšiu odporúčam ubrať z ingrediencií), vysypeme ju mandľovou múkou.

V mise dôkladne zmiešame jogurt, vajíčko, med a mandľovú múku. Vlejeme do formy a rovnomerne rozvrstvíme. Nemusíme ťahať cesto až úplne tesne k okraju. Na cesto poukladáme vykôstkované višne a posypeme mrveničkou.

Vložíme do rúry a pečieme 30-35 minút. Necháme dôkladne vychladnúť a servírujeme poprášené jemnou mandľovou múkou (pomocou jemného sitka).

IMG_4808IMG_4809IMG_4820IMG_4828IMG_4833IMG_4906Jemnú inšpiráciu na tento koláč som našla pri čítaní tohoto receptu.

Print Friendly

Tagged , , ,

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *