Poriadna kapustnica z mäsa a kostí. Na Veľkú noc ju varím s mäsom údeným, ktoré potom servírujem aj samostatne s horčicou, chrenom, cviklou, nakladanými paprikami alebo kyslými uhorkami. Kapustnicu odporúčam variť deň vopred, odležaná chutí oveľa lepšie.
Čo potrebujete:
1 kg kyslej kapusty
600 g domáceho údeného masa
300g domácich klobás
300 g hovädzích alebo bravčových kostí
hrsť sušených húb
1 polievková lyžica soli alebo podľa chuti (záleží aj na tom, aké slané bude údene mäso)
5 ks celého čierneho korenia
5 ks celého nového korenia
2 bobkové listy
Príprava:
Kapustu vložíme do hrnca, pridáme mäso, kosti, klobásy, korenie, soľ a zalejeme približne 2,5 litrom vody (tak aby všetko bolo dostatočne zaliate vodou + nejaké to deci navyše). Prikryjeme a varíme na najnižšom plameni (nenecháme vrieť) asi 5 hodín.
Vyberieme mäso, klobásy, kosti, pričom kosti vyhodíme a mäso s klobásami krájame do polievky a zvyšok podávame na tanieri s chrenom, cviklou, horčicou a kyslými uhorkami prípadne s varenými zemiakmi.
Tagged kapusta