Na tomto šaláte ma najviac ohúrila chuť surovej slaniny a restovaných listov kelu. Radí sa preto jednoznačne medzi mojich šalátových favoritov.
Čo potrebujeme:
5 hlavičiek ružičkového kelu, rozobraných na jednotlivé listy
hrsť rukoly
1/2 stonky stopkového zeleru, pokrájaná na tenké plátky
3 polievkové lyžice na drobno pokrájanej prerastenej slaniny
2 polievkové lyžice sušených brusníc (dajú sa kúpiť aj sladené jablkovou šťavou)
2 polievkové lyžice vlašských orechov, posekaných na menšie kúsky
3 polievkové lyžice olivového oleja alebo podľa chuti tak, aby nebol šalát suchý
1 polievková lyžica šťavy z citrónu
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
Príprava:
Na panvici rozohrejeme jednu polievkovú lyžicu oleja a restujeme listy ružičkového kelu, až kým nezačnú hnednúť.
V miske na šalát zmiešame kel, rukolu, zeler, slaninku, brusnice, orechy, pokvapkáme dvomi lyžicami oleja a citrónovou šťavou. Opatrne premiešame a dochutíme soľou a čiernym korením.