Varíme Paleo

Šalát Coleslaw

 

vhodné pre: klasické paleo
potenciálne problematické potraviny: citrón

IMG_1395

Tento šalát je veľmi dobre známy najmä vďaka fast-foodovej sieti KFC. Vraj ho tam robia najlepšie. Ja som nemala tu česť, tak nemôžem potvrdiť, každopádne kapustový šalát pripravený spôsobom dole uvedenýn nám doma veľmi chutí. Vrelo ho odporúčam ako prílohu k mäsu.

Čo potrebujeme (3-4 porcie):

200g červenej alebo bielej kapusty (alebo mix), na jemno nastrúhaná
50 g mrkvy, na jemno postrúhaná
1 malá cibuľa, pokrájaná na drobno
8 polievkových lyžíc kefíru
8 polievkových lyžíc domácej majonézy
1 polievková lyžica citrónovej šťavy
1 polievková lyžica vínneho octu
¼ čajovej lyžičky soli alebo podľa chuti
mleté čierne korenie

Príprava:

Vo veľkej mise zmiešame kapustu, mrkvu, cibuľu. V inej menšej mise vymiešame zvyšné ingrediencie, ktoré následne prelejeme cez zeleninu a dôkladne premiešame.Necháme minimálne cez noc v chladničke. Šalát ale výborne chutí po 24-48 hodinách. Šalát nakoniec dochutíme soľou, mletým čiernym korením prípadne citrónovou šťavou podľa vlastnej chuti.

Poznámka:
Existuje viacero metód na prípravu Coleslaw šalátu, jednou z nich je metóda, kde sa nakrájaná kapusta najprv zasype soľou a potom sa minimálne 20 minút hnieti rukami, pričom šťava, ktorú kapusta pustí,  sa skoro celá zleje. Pokračuje sa primiešaním zvyšných surovín. Kapusta v takto pripravenom šaláte je krehkejšia a šťavnatejšia. Ja preferujem postup uvedený v recepte, keďže mám radšej kapustu chrumkavú. Takže experimentujte a dajte vedieť, akým spôsobom pripravujete váš Coleslaw.

Inšpiráciu som našla v recepte:
https://www.topsecretrecipes.com/KFC-Cole-Slaw-Recipe.html
Recept s metódou hnietenia kapusty:
http://recepty.vareni.cz/pravy-salat-coleslaw/

IMG_1145IMG_1394

Print Friendly

Tagged , ,

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *