Varíme Paleo

Polievka z pečeného cesnaku

 

IMG_0152Časová tieseň otvára nové obzory. Polievku pre víkendové menu som vymýšľala na poslednú chvíľu. Chladnička a špajza zívali prázdnotou. Našla som len cesnak, ktorý mám vždy po ruke, a zemiaky. A zvyšok kyslej smotany v chladničke. Ale veľmi šikovne som sa vynašla. Ostrihala som tymián na balkóne a mala som základ pre chutnú a jednoduchú polievku.

 

Čo potrebujeme (4-5 porcií):

2 veľké hlávky cesnaku, rozdelené na strúčiky
2 väčšie zemiaky, nakrájané na menšie kocky
4 vetvičky čerstvého tymianu
1 cibuľa, nakrájaná na jemno
4 polievkové lyžice ghee
soľ
mleté čierne korenie
1,5 litra vody
2 polievkové lyžice kyslej smotany

Príprava:

Rúru vyhrejeme na 200 stupňov Celzia.

Na plech s papierom na pečenie naukladáme strúčiky cesnaku a vložíme do rúry. Pečieme 30 minút, kým cesnak nezhnedne a nezmäkne. Cesnak necháme vychladnúť a ošúpeme ho.

Na panvici rozohrejeme ghee a restujeme do sklovita cibuľu. Pridáme zemiaky, cesnak, osolíme a okoreníme. Zalejeme vodou, pridáme vetvičky tymianu a varíme na miernom ohni 30 minút.

Polievku rozmixujeme ručným mixérom do hladka, pridáme smotanu, opäť dôkladne rozmixujeme a podľa potreby dochutíme soľou a korením.

Na tanieri dozdobíme kyslou smotanou.IMG_0038IMG_0039IMG_0040IMG_0041IMG_0042IMG_0043IMG_0045IMG_0052IMG_0053IMG_0054IMG_0056IMG_0063IMG_0067IMG_0152IMG_0155IMG_0167

 

 

 

 

 

Print Friendly

Tagged

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *