Varíme Paleo

Čakankový šalát s avokádom, mangom a pikantnou petržlenovo-citrónovou zálievkou

 

Patríte k milovníkom avokáda a manga? Potom neváhajte a tento osviežujúci ale zároveň výdatný a výživný šalát vyskúšajte. Čakanku môžete pokojne nahradiť inou, najlepšie tmavou listovou zeleninou. Tento šalát sa výborne hodí aj ako príloha k bielemu mäsu.

DSCN8093

Čo potrebujete:

1 ks zrelé avokádo
1 ks zrelé mango
hrsť na jemno pokrájanej/natrhanej fialovej čakanky
2 polievkové lyžice hladkolistej petržlenovej vňate
1 polievková lyžica šťavy z limetky
2 polievkové lyžice kvalitného olivového oleja
soľ
čerstvo mleté štvorfarebné korenie
chilli paprička na jemno posekaná alebo čerstvo mleté chilli korenie (podľa vašich chuťových preferencií)

Príprava:

Mango a avokádo očistíme a nakrájame na menšie kocky.

Malé kúsky čakanky dáme do šalátovej misy, pridáme kocky maga a avokáda a posekanú chilli papričku alebo mleté chilli korenie.

Pripravíme si zálievku. Petržlenovú vňať nakrájame na veľmi jemno (ideálne ju suchú nasekať v kuchynskom robote), pridáme k nej šťavu z limetky, korenie a olivový olej a dôkladne vymiešame. Prelejeme cez zeleninovo-ovocnú zmes a jemne premiešame. Ihneď podávame.

DSCN8082DSCN8085DSCN8086DSCN8090DSCN8092

 

Print Friendly

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *