Varíme Paleo

Pečený baklažán a paradajky – šalát či príloha

 


vhodné pre:
klasické či laktózové paleo
potenciálne problematické potraviny: paradajky, baklažán

IMG_2582Cez víkend som si prechádzala recepty na varimepaleo a prišlo mi, že v repertoári chýbajú prílohy. Napríklad šaláty či rôzne druhy pečenej zeleniny. Proste jedlá, ktoré chutia nielen samostatne ale hodia sa parádne napríklad aj k mäsu. A tak už mám pripravené recepty na restovaný ružičkový kel, pečenú koreňovú zeleninu alebo práve na šalát z pečeného baklažánu a pečených paradajok. Ten je možné servírovať buď s fetou (balkánsky syr) alebo bez nej. Tak isto je možné vmiešať do šalátu jogurt či kyslú smotanu. To už záleží na vašich chuťových preferenciách.

Čo potrebujeme  (4 porcie):

2 ks menší baklažán (cca 200g/ks)
18 ks cherry paradajok
10 väčších lístkov bazalky
10 polievkových lyžíc olivového oleja + na dochutenie
soľ
mleté čierne korenie
(feta na dochutenie, cca 4 polievkové lyžice)

Postup:

Rúru vyhrejeme na 190 °C.

Zeleninu umyjeme a očistíme. Paradajky umyjeme a rozpolíme. Baklažán nakrájame na stredne veľké kocky.

Plech vyložíme papierom na pečenie a naukladáme naň paradajky rozpolenou stranou navrch a baklažán, ktorý sme premiešali s olivovým olejom. Veľmi jemne posolíme.

Vložíme do rúry a pečieme 30-40 minút, až kým je baklažán do hneda opečený a mäkký.

Zeleninu prenesieme do misky, pridáme fetu, na menšie kúsky natrhanú bazalku a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Na záver zakvapneme výdatne olivovým olejom.

IMG_2567IMG_2569IMG_2570IMG_2574IMG_2577IMG_2582

Print Friendly

Tagged , , ,

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *