Varíme Paleo

Ako kúpiť čerstvú rybu

 

IMG_9009Keďže som dnes písala recept na pečenú pražmu a potrebovali sme v ňom čerstvú celú rybu, mali by sme vedieť ako vybrať ten správny čerstvý kus. Tu je zo pár tipov, na čo treba pri výbere dávať pozor….

 

 

 

  1. Kuk na oči. V prvom rade prezrite rybe oči, mali by byť nezakalené, jasné a rohovka priehľadná

  2. Kuk na kožu. Pozrite sa na rybu ako takú – ak má matný povrch, nevýrazný, nelesklý, nechajte ju ležať. Ak do ryby pichnete a koža sa nevráti naspäť, tiež na rybu zabudnite. Tak isto na koži ryby by nemali byť žiadne porušené miesta.

  3. Priložte k nej nos. Ryba by v žiadnom prípade nemala zapáchať.

  4. Kuk na žiabre. Žiabre by mali byť výrazne červené. Keď je ryba stará, farba žiabrí sa sfarbí do fádnej tehlovej. Žiabre nesmú byť ani zlepené a zahlienené.

 

Print Friendly

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *