Varíme Paleo

Vynikajúca zelerová polievka

 


vhodné pre
: laktózové paleo
potenciálne problematické potraviny: maslo, zeler

20140620_170511

Raz som v jednom časopise narazila na zelerovú polievku. Sama o sebe by ma asi nezaujala, ale bola parádne nafotená. A do neba vychválená. Stále som však bola nedôverčivá, a tak som prezrela aj internet, či sa vážne taká polievka varí. A vedzte, že varí. Varí sa aj z klasického zeleru aj zo zeleru stonkového. Varí ju aj Jamie Oliver ale existujú rôzne postupy na jej prípravu. Jedným z nich som sa nechala inšpirovať. A bol to zásah na prvý krát. A to aj napriek tomu, že originálny recept pracoval so stonkovým zelerom a navyše aj so zemiakmi.Fantastické na tejto polievke je, že si ju zamilujete už od prvého momentu. Už od momentu, kedy sa vôňa zeleru začne premiešavať s vôňou masla.

Čo potrebujete:

250 g už očisteného zeleru, nakrájaný na menšie kocky
1 cibuľa (cca 100g), pokrájaná na drobno
75 g masla
0,75 l hovädzieho vývaru
soľ (cca 1 čajová lyžička)
mleté čierne korenie
2 polievkové lyžice na jemno posekaného kôpru (nie je nevyhnutné)

Príprava:

Do hrnca vložíme maslo, cibuľu a zeler. Maslo necháme rozpustiť a prikryté dusíme na miernom plameni 10 minút. Zalejeme vývarom a varíme mierne poodkryté ďalších 30 minút.  Rozmixujeme tyčovým mixérom, vmiešame kôpor a dochutíme soľou a čiernym korením. Ihneď podávame.

20140620_15563420140620_15570420140620_16033220140620_16104920140620_16404320140620_16422020140620_16454420140620_170511

 

Print Friendly

Tagged ,

Related Posts

2 thoughts on “Vynikajúca zelerová polievka

  1. guser

    Dnes som ju uvaril – fakt výborná. Pridal som aj jednu mrkvu + lyžicu extra virgin olive oil.
    Kôpor som dal sušený + pár kvapiek tekvicového oleja na ozdobu.

     
    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *