Varíme Paleo

Uhorková polievka s jogurtom, mätou a jalapeno papričkou

 

IMG_7953Keď bola taká dlhá zima, tak poďme vstúpiť rovno do leta. Letná uhorková polievka sa podáva za studena, v lete sa môže pred podávaním ešte extra schladiť v mraziaku. Teraz na jar si ju naopak môžeme trošičku prihriať. Príprava je veľmi jednoduchá, stačí všetky ingrediencie rozmixovať. Tým, že sa polievka nevarí, zachovávajú sa všetky výživové hodnoty a tiež “živé” kultúry (ak to nepreženieme s chilli papričkou).

Čo potrebujeme:

800 g uhoriek (cca 4 ks stredne veľkých)
¼ stredne veľkej červenej cibule
1 strúčik cesnaku
1 jalapeno (alebo podľa chuti)
8 veľkých lístkov mäty
2 polievkové lyžice olivového oleja
1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
1 čajová lyžička soli
1 čajová lyžička cukru
170 g jogurtu
125 ml vlažnej vody
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
mäta na dozdobenie

Príprava:

Uhorky nakrájame na menšie kúsky, vložíme spolu s ostatnými ingredienciami do mixéru a vymiešame do hladka (odporúčam na dva tri krát).

Osolíme, okoreníme a necháme (ale nemusíme) 30 minút chladiť v chladničke. V horúcich letných dňoch možeme tesne pre servírovaním zamraziť na cca 30 minút.IMG_7931IMG_7952IMG_7953

 

 

 

Print Friendly

Tagged

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *