Varíme Paleo

Super rýchla treska v paradajkách

 

IMG_4426Dnes sa mi nechcelo do obchodu  a v chladničke toho veľa nebolo. A deti hladné. Našťastie som v mrazáku našla obyčajnú tresku. Pridala som k nej lúpané paradajky, kapary a neskutočne dobré jedlo bolo na svete. A hlavne jeho príprava bola super rýchla.

 


Čo potrebujeme:
(2 porcie)

4 plátky rozmrazenej tresky bez kostí
2 polievkové lyžice olivového oleja
½ stredne veľkej cibule
1 polievková lyžica kapary
1 plechovka lúpaných paradajok
2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
2 polievkové lyžice nakrájanej petržlenovej vňate
1 strúčik cesnaku
morská soľ
čerstvo mleté čierne korenie

Príprava:

Tresku nakrájame na malé kocky (cca 1,5 x1,5 cm). Cibuľu nakrájame na jemno. Kapary posekáme na menšie kúsky. Nakrájame petržlenovú vňať na drobno.

Na panvici si rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu a restujeme, kým nebude sklovitá. Pridáme nakrájanú tresku, osolíme, okoreníme a restujeme do mäkka asi 2 minúty.

Pridáme paradajky a varechou ich nasekáme na menšie kúsky. Vmiešame paradajkový pretlak, nasekané kapary a petržlenovú vňať. Minútku dusíme. Nakoniec vmiešame rozpučený alebo nastrúhaný cesnak. Ihneď podávame napríklad so zemiakovými kroketami.

IMG_4387 IMG_4389IMG_4409IMG_4402IMG_4412IMG_4425IMG_4492

Print Friendly

Tagged , ,

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *