Varíme Paleo

Šalát Caprese

 

IMG_0936Ak ste náhodou zabudli na mozzarellu s paradajkami, tak malá pripomienka. Ak sa vám už táto kombinácia omrzela, skúste čerstvé paradajky nahradiť pomaly pečenými paradajkami. Sú potom lahodne sladučké.

 

 

Čo potrebujeme (2 porcie):

1 mozzarella
2 paradajky, nakrájané na kolieska (alebo 10 cherry paradajok, celé)
čerstvá bazalka, drobné lístky
kvalitný olivový olej
soľ
mleté čierne korenie

Príprava:

Ak pripravujeme variantu s pečenými paradajkami, vyhrejeme rúru na 160 st. C.

Paradajky umyjeme a naukladáme na plech s papierom na pečenie potretým s olivovým olejom.

Paradajky osolíme, pokvapkáme olejom a dáme piecť. Pečieme 1-1,5 h.

Keď paradajky začnú sem tam chytať hnedkastý nádych, natrháme si do taniera na malé kúsky mozzarellu. Potom navrstvíme upečené paradajky. Osolíme a posypeme drobnými lístkami bazalky. Zakvapneme olivovým olejom a podľa chuti okoreníme čerstvo mletým korením. Podávame.

V prípade čerstvých paradajok stačí vynechať krok pečenia.

IMG_0735 IMG_0743  IMG_0747 IMG_0750IMG_0926IMG_0929IMG_0930IMG_0933 IMG_0766 IMG_0769 IMG_0914     IMG_0934 IMG_0938

Print Friendly

Tagged ,

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *