Varíme Paleo

Rýchly čokoládový koláč

 

IMG_6207

Rýchly a pritom neobyčajný koláč zo štyroch ingrediencií. Dôležité je pomalé pridávanie vajíčok do roztopenej čokolády a taktiež dodržaný čas pečenia. Koláč by nemal byť suchý, vnútro má zostať vlhké. Fantasticky chutí s mascarpone alebo so šľahačkou.

 

Čo potrebujeme:

120g tmavej 70% čokolády
100 g masla
3 vajcia
4 polievkové lyžice hnedého cukru
kakao na dozdobenie

Príprava:

Vyhrejeme rúru na 150 °C.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme nalámanú čokoládu s maslom. Pridáme cukor a chvíľu necháme rozpúšťať. Zmes prelejeme do misky.

Vajíčka rozmiešame vidličkou a pomocou mixéra veľmi pomaly !!! vmiešavame do čokoládovej zmesi. Dobre vyšľaháme a vlejeme do maslom vymastenej formy o priemere maximálne 22 cm (ja som použila formu o tomto priemere a koláč je potom 1,2 cm vysoký, tejto veľkosti zodpovedá aj čas pečenia).

Vložíme do rúry a pečieme 15 minút.

Servírujeme posypané kakaom. Výborne zjemní chuť čokolády mascarpone alebo šlahačka.IMG_6175IMG_6178IMG_6184IMG_6189IMG_6192IMG_6197IMG_6205IMG_6206IMG_6207IMG_6208

 

Print Friendly

Tagged

Related Posts

8 thoughts on “Rýchly čokoládový koláč

  1. Ivana

    Mirka, vcera som robila nieco velmi podobne…skus aj takto…
    Suroviny: 6 vajec, 150g práškový cukor (ja som dala o polovicu menej a trstinovy, 200g varová čokoláda, 125g masla…skus aj takto

    Postup: Žĺtky s práškovým cukrom vymiešať a pridať sneh z bielok.Nad parou roztopiť maslo s čokoládou a za horúca vliať do pripravenej masy. Piecť maslom vymastenej tortovej forme 30 minút na 180 C a dopekať 10 min. s ventilátorom spodkom.
    Tiez sa moze podavat so slahackou, ja som este potrela 100% jahodovym dzemom bez cukru a postrohala kusok cokolady navrch.

     
    Reply
    • Mirka Post author

      ďakujem za tip, urcite otestujem…aj ked miesto cokolady na varenie pojde minimalne cokolada “sedemdesiatka”

       
      Reply
  2. wlacho

    Aj tento pokus u nas dopadol nadmieru uspesne, hoci sme zanedbali slovicko “dobre” v spojeni s vyslahat a bolo nakoniec treba piect hadam 40 minut kym sa stratila tekuta konzistencia :)

     
    Reply
  3. Radka Srna Sýkorová

    Ahojte, chcela by som dnes upiect tuto dobrotku to mascarpone ako pripojim? Na upeceny vychladnuty kolac natriem necham zatuhnut? alebo mate nejake tipy? Nech nepokazim kolacik)

     
    Reply
  4. Mirka Post author

    Ahoj Radka, staci len vychladnuty kolac ozdobit lyzickou mascarpone ako je to vidiet na poslednej fotke…

     
    Reply
  5. Zuzana Michalcova

    super recept mirka!
    dakujem! :-)
    Kolacik bol vyborny! za prvym sa zaprasilo hned v prvy den, tak som na druhy den urobila dvojitu davku do vacsieho plechu.. :-) musel sa sice trosku dlhsie piect ale bol vyborny! vsetci z neho boli nadseni! :-)
    mascarpone som nahradila slivkami (z mrazaku) rozmixovanymi s hnedym cukrom a bola to bomba! navyse zdrava! :-)

     
    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *