Varíme Paleo

Pomarančový koláč

 

IMG_1069Opäť veľmi jednoduchý koláč nenáročný na ingrediencie. V tomto recepte tvoria základ nelúpané pomaranče. Odporúčam preto použiť pomaranče chemicky neošetrené. Ak sa vám ich nepodarí zohnať, pomaranče ošúpte. V takom prípade vynecháte pri príprave cesta prvý krok, a to varenie pomarančov a rovno ich rozmixujete.

 

 

 

 

 

Čo potrebujeme:

2 pomaranče (+ extra šťavu z ďalšieho pomaranča, pre prípad, že sú pomaranče viac vysušené)
3 vajíčka
100g hnedého cukru
300g mandľovej múky
1 čajová lyžička prášku do pečiva

Príprava:

Rúru vyhrejeme na 170 °C.

Pomaranče umyjeme a vložíme ich do menšieho hrnca. Zalejeme ich vodou, privedieme k varu a varíme 15 minút. Vodu zlejeme, vrátime pomaranče do hrnca, privedieme k varu a varíme ďalších 15 minút. Pomaranče musia byť behom varenia pod hladinou vody.

Pomaranče nakrájame, zbavíme jadierok a vložíme do mixéra. Mixujeme do hladka. Ak vidíte, že sú pomaranče moc suché, pridáme ešte šťavu z extra pomaranča.

Vymiešame vajíčka a cukor do peny. Pridáme pomaranče, mandľovú múku, prášok do pečiva a dôkladne premiešame. Cesto by malo byť hustejšie, ale zároveň by sa malo dať do formy naliať.

Nalejeme do 22 cm maslom vymastenej tortovej formy a pečieme pri 170 °C 50 minút.

IMG_6945IMG_0998IMG_1031IMG_1008IMG_1033IMG_1046IMG_1064

Print Friendly

Tagged ,

Related Posts

3 thoughts on “Pomarančový koláč

  1. wlacho

    No, pokus prebehol, uspech ciastocny. Kedze v Bille nedisponovali mandlovou mukou, tak sme tam supli kokosovu, do ktore sme este primleli asi 1:4 vlasske orechy. Avsak ta kokosova muka vypila vsetku tekutinu, tak sme tam este priliali mlieka a vytlacili dalsi pomaranc, ale aj tak to bolo strasne huste. Nasledkom toho sa kolac odmietol v rure zodvihnut. No napriek tomu vsetkemu vysledok bol velmi fajn a nezainteresovane osoby si ani nevsimli, ze je nieco ako nema byt! 😀

     
    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *