Varíme Paleo

Polievka z pečenej mrkvy

 

IMG_3605Veľmi jednoduchá polievka, ktorej chuť je fantastická. A navyše na jej prípravu nepotrebujete žiadne špeciálne suroviny…

 

 

 

 

Čo potrebujete:

8 väčších mrkiev

70 ml olivového oleja

soľ

1,5 litra hovädzieho vývaru

kúsok zázvoru (cca 3 cm)

1 vetvička čerstvého tymiánu

½ väčšej cibule

2 strúčiky cesnaku

čierne korenie

Príprava:

Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na cca 1,5 cm hrubé kolieska. Premiešame s dvomi lyžicami oleja, zľahka posolíme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

Mrkvu pečieme pri 200 °C, až kým nezmäkne a nezhnedne (cca 45 minút).

Medzičasom privedieme k varu vývar, v ktorom potom povaríme tymián a nakrájaný zázvor (15 minút).

Na panvičke si orestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme upečenú mrkvu, krátko restujeme, pridáme nakrájaný alebo nastrúhaný cesnak a dobre premiešame.

Podlejeme vývarom, z ktorého sme vybrali tymián a zázvor. Necháme ešte 5-10 minút prevariť a polievku do hladka rozmixujeme. Ak sa vám bude zdať polievka veľmi hustá, pridáme vodu a znovu necháme prevrieť.

Dochutíme soľou a čiernym korením a dozdobíme malou vetvičkou tymiánu.

IMG_3248IMG_3560IMG_3562

IMG_3567

IMG_3571 IMG_3576IMG_3271IMG_3578IMG_3594

IMG_3601

IMG_3606

 

Print Friendly

Tagged

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *